Raskauskuvaus | Filmille.fi

Raskauskuvaus

Karoliina Partanen

21. huhtikuuta 2021

Odotuksen ja unelmien täyttämä raskausaika on mieleenpainuva ajanjakso vanhempien elämässä. Uuden pienokaisen saapuminen on aina suuri ja juhlistamisen arvoinen tapahtuma, olipa kyseessä sitten odottavan äidin ensimmäinen tai vaikkapa kolmas raskaus. Ja mikäs sen ihanampi idea, kuin tallentaa raskausjan muistot lämpiminä hehkuviin odotuskuviin?  

Joskus ajatus ammattimaisesti otetuista kuvista voi tuntua turhalta - etenkin, jos olo ei aina ole se kaikista valokuvauksellisin. Raskauskuvaus on kuitenkin mitä mainioin keino juhlistaa uuden perheenjäsenen saapumista maailmaan. Odotuskuvaus on myös kunnianosoitus uuden elämän luomiseksi töitä tekevälle vartalolle. 

Masukuvaus: Iloa moniksi vuosiksi eteenpäin

Raskausajan kuvaus tuo iloa moniksi tuleviksi vuosiksi eteenpäin ja ammattimaisesti otetut kuvat lämmittävät mieltä vuosien jälkeenkin. Voitte esimerkiksi näyttää lapsellenne kuvia ajasta, jolloin hän vielä asusti äitinsä vatsassa tai muistella puolisonne kanssa raskausaikaa, kun lapset ovat jo aikuisia. Raskauskuvat sopivat myös lahjoiksi vaikkapa isovanhemmille, ystäville ja kummeille. 

Kuvia perheestä ja elämän tärkeistä tapahtumista ei voi koskaan olla liikaa. Voit myös pitää hauskaa kumppanisi kanssa raskausajan kuvauksen aikana. Valokuvat voivat heijastella mielenkiinnonkohteitanne ja raskauskuvaus voikin tapahtua esimerkiksi teille tärkeässä paikassa. 

Raskausajan valokuvauksen merkitys 

Uskomme, että vauvamasun kuvaus on vähintäänkin yhtä tärkeää kuin vaikkapa hää- tai rippikuvien otto. Filmille.fi auttaa sinua löytämään budjettiisi ja toiveisiisi sopivan raskausajan valokuvaukseen erikoistuvan valokuvaajan, joka osaa toteuttaa raskauskuvauksen ammattitaitoisesti. Me työskentelemme ainoastaan alan taitavimpien ja luotettavimpien kuvaajien kanssa ja voitkin olla varma, että olet turvallisissa käsissä. 

Löydä juuri sinulle sopiva kuvaaja juuri sinulle sopivaan hintaan.

Raskauskuvaus: Hinta ja hinnoittelu

Raskauskuvaus on maksanut keskimäärin 200-298€ palvelumme kautta kilpailutettuna. Lue alapuolelta tarkemmin hinnoittelusta:

Yksi valintapäätökseen vaikuttavista tekijöistä on raskauskuvien hinta. Valokuvaajan hinnoitteluun ja odotuskuvien hintaan vaikuttavat muun muassa kuvaajan portfolio, aikasempi kokemus, sijainti, sekä valokuvausvälineet. 

Suosittelemme, että laadit odotuskuvillesi budjetin ja rajaat valokuvaajia sitten sen mukaisesti. Käy eri vaihtoehtoja huolellisesti läpi ja varmista, että kemianne kohtaavat esimerkiksi keskustelemalla valokuvaajan kanssa puhelimessa. On tärkeää, että valitset valokuvaajan, joka osaa kuunnella toiveitasi, jonka palvelut sopivat budjettiisi ja jonka kanssa tunnet olosi mukavaksi. 

Keskustele valokuvaajan kanssa myös siitä, mitä hänen kuvauspakettiinsa ja raskauskuvauksen hintaan sisältyy. Tiedustele siis kuvaajalta, kuinka monta muokattua tai muokkaamatonta kuvaa paketti pitää sisällään, pitääkö palvelu sisällään esimerkiksi paperikuvia, ja missä valokuvaus tapahtuu. Koituuko esimerkiksi matkakuluista tai studiossa kuvaamisesta lisäkustannuksia?

Esimerkkejä raskauskuvauksista ja niiden hinnoista Filmille.fi palvelun kautta:

Löydä juuri sinulle sopiva kuvaaja juuri sinulle sopivaan hintaan.

Odotusajan kuvaus: Miksi palkata ammattikuvaaja

Raskaus on ainutlaatuinen ja ihmeellinen tapahtuma ja ihmiskeho tekee raskauden aikana kovasti töitä tuodakseen uuden ihmisen maailmaan. Odotusaika voi joskus kuitenkin kuormittaa sekä kehoa että mieltä ja ajatus masukuvauksesta voi tuntua turhalta. 

Ammattikuvaajan palkkaamisella on kuitenkin monia etuja. Hyvillä vuorovaikutustaidoilla ja mielikuvituksekkailla ideoilla varustettu kuvaaja on kykenevä kuuntelemaan toiveitasi ja luomaan kekseliäitä ja hauskoja valokuvia, joita katsellessa tulee lämpimän aurinkoinen olo vielä vuosienkin jälkeen.

Raskausajan valokuvaus ja muistojen säilömisen tärkeys 

Raskauskuvaus kätkee sisälleen sekä menneisyyden, nykyisyyden, että lupauksen tulevasta. Valokuva on kuin ikkuna menneisyyteen ja voitte lapsesi ja puolisosi kanssa ihailla kuvia ja muistella aikaa, jolloin vauva oli vielä mahassasi. 

Vauvamasun kuvaus on myös hauska aktiviteetti, johon on hauska valmistautua esimerkiksi puolisosi tai perheesi kanssa. Raskausajan valokuvaus auttaa teitä siis samanaikaisesti sekä luomaan uusia että säilömään vanhoja muistoja.

Vauvamasun kuvaus, jossa vain mielikuvitus on rajana

On täysin sinusta ja mukavuustasoistasi kiinni, millaisen raskauskuvauksen haluat tehdä. Maailma on kauniita ja viehättäviä odotuskuvia pullollaan. Vain mielikuvitus on rajana. Osa odottavista äideistä haluaa intiimin tuntuisia lähikuvia vatsasta ja vaikkapa vatsaa vasten asetelluista vauvan tossuista, kun taas osa haluaa ottaa hauskoja ja perinteisempiä perhepotretteja. Jos et tunne oloasi mukavaksi ja ajatus perinteisistä raskauskuvista ei vain tunnu oikealta, voi läheltä otettujen masukuvien ottaminen olla parempi idea kuin esimerkiksi perinteisten muotokuvien otto. 

Raskausajan kuvaus lämmittää mieltä vuosienkin jälkeen

Osa äideistä lipuu raskausajan läpi rauhallisesti, osan raskaus taas on kivulias ja stressaavakin kokemus, eikä olo aina ole se parhain. Tästäkin huolimatta raskaus on dokumentoimisen arvoinen ja ihmeellinen asia, jota kelpaa muistella vuosienkin päästä. 

Tutkiskele kuitenkin aina omia tuntemuksiasi ja mieltymyksiäsi ja keskustele niistä valokuvaajasi kanssa, ethän halua asettaa itseäsi epämieluisaan asemaan. Ammattitaitoisen ja asiansa osaavan ammattikuvaajan käsissä raskauskuvaus muuntautuu hauskaksi aktiviteetiksi, joka piirtyy pysyväksi osaksi muistoja.

Löydä juuri sinulle sopiva kuvaaja juuri sinulle sopivaan hintaan.

Raskausajan valokuvaus: Näin valmistaudut vauvamasun kuvaukseen 

Raskaus on ainutlaatuinen asia ja onkin tärkeää, että kuvista tulee onnistuneita ja toiveitasi vastaavia. Odotuskuvaukseen valmistautuminen on hauska ja palkitseva aktiviteetti. Raskausajan kuvauksen suunnitteluun voi osallistua perheenjäsenten lisäksi myös valokuvaaja. Millaisiin asioihin sinun sitten tulisikaan kiinnittää huomiota valmistautuessasi kuvaussessioon?

Raskauskuvaus: vaatteet ja propsit

Mitä itsevarmempi olo sinulla ja muilla kuvattavilla on, sitä suuremmalla todennäköisyydellä odotusajan kuvauksesta tulee miellyttävä kokemus. Suosittelemmekin, että valitset aina raskauskuvaukseen vaatteet, joissa tunnet olosi mahdollisimman mukavaksi. On täysin sinusta kiinni, millaiset vaatteet valitset: osa tuntee olonsa mukavaksi istuvissa vaatteissa, osa taas väljemmissä vetimissä. 

Vaatteiden värillä voi kuitenkin olla väliä. Jos hakusessasi on ainoastaan lähikuvat vatsasta tai vaikkapa mustavalkokuvat, ei vaatetuksen värityksellä ole niinkään väliä. Jos taas suunnitelmissasi on perinteisten muottokuvien otto, neutraalin vaaleat vaatteet auttavat kuvaajaa leikittelemään valolla ja poimimaan portrettien yksityiskohtia paremmin esiin. Esimerkiksi beige ja erilaiset pastellinsävyt, kuten vaaleanvihreä, vaaleanpunainen, ja vaaleansininen, ovat varsin hyviä värejä raskausajan kuvaukseen.

Jos haluatte oikein hullutella, valitkaa perheen tai puolison kanssa mätsäävät vaatteet tai ottakaa vaihtovaatteet mukaan, jolloin paine kuvausvaatteiden valitsemisesta huomattavasti pienenee. 

Mieti myös, haluatko värittää masukuvausta ja odotusajan kuvausta erilaisilla lisävarusteilla. Esimerkiksi lelut, vauvan kengät ja tossut, sekä vauvanvaatteet sopivat hyvin propseiksi. 

Suosittelemme, että keskustelet aina kuvaajan kanssa ennen varsinaista odotuskuvausta. Voi nimittäin olla, että hänellä on esimerkiksi vaatetukseen ja propseihin liittyviä ideoita ja suosituksia. 

Ympäristö

Haluatko odotusajan kuvauksen tapahtuvan valokuvastudiossa vaiko kenties luonnossa? Kuvien ei aina tarvitse olla perinteisiä portrettikuvia. Voitte myös pitää hauskaa ja tuoda ripauksen omia persoonianne, toiveitanne ja unelmianne kuviin. Esimerkiksi metsä, ranta ja puisto ovat varsin suosittuja sijainteja raskauskuvaukselle. 

Jos pidätte esimerkiksi luonnossa reippailusta, voitte toteuttaa raskausajan kuvauksen vaikkapa lenkkipolulla luonon helmassa. Jos taas haluatte intiimejä valokuvia, voi vauvamasun kuvaus kotona olla se parhain ja mukavin vaihtoehto. 

Kuuntele myös aina kehoasi ja mieti, kuinka helppokulkuinen kuvauskohteen maasto. Pääseekö sinne helposti kävellen vai vaatiiko sinne pääseminen fyysisiä ponnisteluja, kuten esimerkiksi kiipeämistä?

Raskausajan kuvaus: Kuvien tunnelma ja suunnittelu

Keskustele valokuvaajan kanssa ja kerro hänelle tarkasti, millaisista kuvista haaveilet. Haluatko kenties mustavalkoisia, tunnelmallisen pehmeitä lähikuvia vatsasta, vaiko kenties kirkkaita ja värikkäitä portrettikuvia, joissa näkyy koko perhe? 

Pyrkikää keskustelemaan toiveistanne ennen varsinaista h-hetkeä, jotta valokuvaaja pystyisi suunnittelemaan kuvaussession mahdollisimman perusteellisesti. Asioita, joihin ammattikuvaaja kiinnittää huomiota ennen kuvausta, ovat esimerkiksi luonnonvalon määrä, sääolosuhteet, sijainti, ja kuvauksessa tarvittavat lisävarusteet, kuten esimerkiksi linssit, telineet ja kamerat. Ilmoita siis aina hyvissä ajoin suunnitelmamuutoksistasi kuvaajalle. 

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja jos vain suinkin mahdollista, näytä valokuvaajalle kuvia, joiden visuaalisesta ilmeestä ja tunnelmasta pidät. Tämä helpottaa valokuvaajan työtä huomattavasti ja auttaa häntä ymmärtämään, millaiset odotukset sinulla on ja minkä tyylisistä kuvista pidät. 

Löydä juuri sinulle sopiva kuvaaja juuri sinulle sopivaan hintaan.

Raskausajan valokuvaus: vinkkejä valokuvaajan valintaan

Odotuskuvaus on äärimmäisen intiimi tapahtuma ja kuvaussession olisikin tunnuttava mahdollisimman luonnolliselta. Moni ei tunne oloaan mukavaksi kameran edessä muutenkaan ja on äärimmäisen tärkeää, että löydät itsellesi sopivan valokuvaajan, joka osaa kuunnella toiveitasi ja jonka seurassa tunnet olosi mukavaksi. 

Raskauskuvaus ja vuorovaikutustaitojen tärkeys 

Hyvillä vuorovaikutustaidoilla varustettu kuvaaja osaa tehdä odotuskuvauksesta miellyttävän kokemuksen. Jos suinkin vain mahdollista, pyri tapaamaan kuvaajaehdokkaat kasvotusten tai ainakin keskustelemaan heidän kanssaan puhelimessa. Kuvaaja on joskus päästettävä lähellekin ja on tärkää, että tunnet olosi mukavaksi ja rentoutuneeksi kuvaajan seurassa. 

Kuvaajan portfolio ja tekniset taidot 

Kuvaajan portfolio antaa hyvin osviittaa siitä, millaisia odotuskuvia hänellä on tapana ottaa. Millainen tunnelma kuvaajan kuvista välittyy? Kuvaako kuvaaja enimmäkseen studiossa, vai onko suurin osa hänen vauvamasun kuvauksista toteutettu luonnossa? 

Tutkiskele omia tuntemuksiasi ja mieti, millaiset kuvat puhuttelevat sinua ja millaisia kuvia haluaisit realistisesti itsestäsi otettavan. Osa kuvaajista suosii mustavalkoisia ja nostalgisen sävytteisiä kuvia, osalla taas on kokeellisempi lähestymistapa raskauskuvaukseen. 

Jos esimerkiksi haluat ottaa vaikkapa kuvia itsestäsi seisomassa järven rannalla, pyri etsimään kuvaajia, joilla on paljon maisemakuvia portfoliossaan. Jos taas haluat perinteisemmän raskausajan kuvauksen, suosi kuvaajia, joiden portfioliossa on paljon muotokuvia. 

Kuvaajan portfolio antaa myös hyvin myös viitteitä hänen teknisistä taidoistaan. Osa kuvaajista osaa käsitellä luonnonvaloa taidokkaasti, osa taas on erikoistunut studiokuvaukseen.

Sijainti ja raskausajan kuvauksen hinnat

Varmista, että kuvaaja asuu samalla paikkakunnalla tai että hän on valmis tarvittaessa matkustamaan haluamallesi paikkakunnalle. Osa kuvaajista laskuttaa matkakustannuksista erikseen, osa taas sisällyttää ne tarjoamiensa palveluiden hintoihin. 

Raskauskuvauksen hintoihin vaikuttavat kuvaajan sijainnin lisäksi kuvaajan käyttämät välineet, kokemus, sekä mahdollisten studiotilojen vuokraus. Suosittelemme, että laadit itsellesi tarkan budjetin ja rajaat kuvaajaehdokkaita sen mukaisesti.

Löydä juuri sinulle sopiva kuvaaja juuri sinulle sopivaan hintaan.